Sunday, November 15, 2009


permata hatiku....
minggu terakhir persekolahan...tak sabo rasenya nk cuti sek...nk blk kg,rht,jlan2...main ngn permata hatiku...anak ku auni dah pandai main2..seronk rsnya melayan kerenah dia...dah pandai wat bunyi2 yg tah ape2 tah,dah gelak2,dah cerdik..nmpklah umurnya dah dkt 6bln pd 7 hb 12 nnt..kejp jek ms berlalu..aku dah semakin kuat n dpt terima hakikat akan menabur bakti kat SK TAMAN RINTING 3...n mneruskan perjuangan mendidik anak2 bangsa....tp ptg nie aku n husbnd akan pergi juga mengadap org2 kat jpn tu,merayu kalau2 ader lg ruang tuk aku kat bt pahat tu..tp kalau takde gk,nk mintak lah diorg letak aku dlm list utk pertukran bln 6 thn dpn plak...huhuhu...takpelah..AKU REDHA..mmg betul,ble kita redha, kita akan tenang hadapi masalah atau dugaan tersebut...demi permata hatiku,aku akan jaga dia...wlpun ayahnya jauh,tp setiap minggu tetap jumpa anaknya..PERMATA HATIKU TAHU YG UMI DAN AYAHNYA SYG N TAK ABAIKAN DIA..I LOVE U MY DEAR HUSBAND N DAUGHTER...U ARE MY LIFE....moga ALLAH perlihara kita sekeluarga...AMIN

Wednesday, November 11, 2009

minggu yang menyedihkan...

12hb November 2009...
dah bape hari aku risau n susah hati memikirkan tentng pindah...rs sedih tp air mata nie tak kuar pun sbb aku kena kuatkan diri utk anak n utk diri sendiri...awal2 minggu ms hr ISNIN lps dah bermula kerisauan aku sbb dpt tau sek aku ader 2org dpt pindh..sorg ke selangor,sorg ke bt pahat...tempt yg same aku mintak...akak yg same posting ngn aku yg dpt dan dialah gk org yg aku tumpg kalau nk blk bp....tp nie dia dh dpt pindah....cmne la aku n anak nnt nk blk bp...mgikut kata GPK 1,mmg 2org tu aje yg dpt pindh,jd aku truslah tipon somebody kt jpn bertnya kan hal nie...aku dah usaha nk dgn mintak pertologn org2 yg ader cable..tp mgkinlah mmg bkn rezeki aku..REZEKIKU TETAP KAT PASIR GUDG nie lg gknya...walaubagaimanepun,aku msih lg berusaha nk mintak tukr selagi lom bln 12...aku akn trus cube n wat rayuan..tp andai kata jwpnnya msih TIDAK.....aku dah sedia n REDHA ats ape yg ditakdirkan utk aku...AKU PERCAYA INI YG TERBAIK ALLAH BG KAT AKU...aku akan bersabar n kuatkan diri...hanya kecik ajek dugaan aku ni nak dibandingkan ngn orang lain yg lg sush....tp aku kena fikirkan mane aku nk tinggal sbb akak aku nk pindh BANDAR DATO ONN..jauh umh dia kalau nk berulang ke sek...huhuhuh...sedih rasenya..pengasuh auni plak mengandung...bln 4 thn dpn bersalin..tak kan la dia nk jaga auni,wlpun dia berat hati dgr aku nk pindh n kata dia leh jaga gak...entahlah...moga ALLAH TUNJUK JALAN n permudahkan....

Monday, October 26, 2009

minggu peperiksaan akhir tahun kat sekolah...

salam...
uish...minggu yg relax dan memboringkan....minggu exam akhir tahun kat sekolah..kalau dlu ms sek2, mmg btl2 akhir tahun sebelum cuti sek,tp sekrg,ader 3mgg lg sek,dah exam akhir thun...bayangkanlah 3mgg pas exam nie ape berlaku....tak kan nak belajo lg...subjek pun dah hbs diajar...cikgu pun malas nk mengajar n paling penting bdk2 lg lah dah tak nak belajo sbb diorg tau dh abis exam...menyampah betul rasenya...kalau lah boleh cuti....lame dah cuti sendiri...maknanya kenalah terjerit pas nie dalam kelas atau kalau tak nak sakit tekak,kenala wat aktiviti yg tak memboringkan diorg....TP MASALAHNYA AKU TAK TAU APE AKTIVINYA????TLG SUGGEST>>>nsb ajr bdk thn 4 n 5...kalau ajar tahap 1,alamt gilo kejap eden ngn kebisingannya dan ketidakfahaman diorg mengikut arahan..hehehe....tp ngn bdk2 tahap 2 nie lain hal plak...tak kan la nk main cm bdk kecik,huhuhu..tension2....lmbtnya nk cuti...kalau dlu ms sek rendah abs jek exam,leh main2 karom.main netball ke kat padang,best2...nie diorg ckp,nk surh bdk2 main pun ak bleh time kls,takut PPD dtg ke,org JPN dtg ke..huh,kecoh jek..dlu aku main2 gk,pandai jek..bdk2 skrg byk main2,bkn main kat padang pun hampeh gk.....sbo jek la,tu nama zaman millenium....kononlah....

Tuesday, October 20, 2009

21 OKTOBER 09..3bln berlalu...

salam...im back...life is very busy...nk tulis blog pun malas..hehee...kat sek dah bz ngn kls,kat umh dah dok ngn anak,takder mase nak melayan tulis blog nie...skrg kat sek,ms free byk hr nie...so aku tulis la sket utk tatapan kwn2...nie video terbaru busyuk umi nurul auni nadhirah...dah 4bln lebih anak ku yg comel nie..mcm2 kerenah dr hari ke hari..dah mula kenal umi ngn ayah dia...tau jek kalau org nk jalan,melalak2 nk suruh angkat takut kena tinggal...dah bising mulutnya bunyi2 enth aper2 yg dia membebel..hehehee...tp mmg seronok n hepi melayan kerenah anakku nie...rs rindu kalau kat sek nie,tak sbo nk blk tgk dia...
beratnya skrg dah 5.8kg..wlpun doktor kata sepatutnya beratnya dah 6kg lebih ikut umur dia,tp takpela sbb aku tau dia sht...still breastfeed n cmpur gk ngn susu anmum kalau kat umh pengasuh..hari tu jek dia demam selsema 2hr smpai aku ngn ayahnya terpkse amik cuti hr isnin 5/10...ayah auni selalu dtg hr jumaat n blk bp ahad kul 10mlm...tp ble tgk ank dia demam,ayah mane yg nk tglkan...sian suamiku,rindu kat anak dia...hr mgg br jmpe...kalau aku tak blk bp,dia dtg pasir gudg..tu jek la rutinnya smpilah aku dpt pindah bt pahat yg tak tau ble...dah mohon tukar n berdebar tgg keputusan sblm cuti sek bln 11 nie..kalau tak dpt alamatnya kena pergi jabatan pendidikan negeri lah mohon atau erti kata lain merayu..waaaa..nk pindah mak......doakanla aku....

video

Tuesday, July 21, 2009

22 JULai 2009

salam...
ermmm..akhirnya dapat aku update blog aku nie setelah lame tak tulis..yelah kali terakhir tulis ms lom bersalin..dah tu bertungkus lumus ngn keje n nk tgg anak aku keluar,so tak sempt dah nk tgk internet..ni nak citer..
ms 26/5 aku dah tak larat sgt ms kat sek,rs dah nak terberanak dah...aku amik mc awal 3hr sbb 30/5 tu dah mmg cuti sek...daptlah aku blk bt pahat,dok ngn my husbnd...due nyer 1/6,tp tgg punyer tgg tak kuar2 ank aku nie..ms 26hb dah gi spital doktor kata br 1cm jalan buka,aku cume leh gi spital kalau ader 3keadaan:
1)air ketuban pecah 2) sakit kuat sgt 3)dah 40mgg hr ke 9 br dtg
tp aku dah gi spital 5/7 coz ader rs sakit,aku pun tak tau sakit cmne yg kena gi spital,so aku nekad nk dok jek kat wad sbb dah lewat 4hr...
aku dok lah berehat kat wad bersalin selama 2hr setengah sbb hr ahad 7/6 aku dah sakit kuat dr kol 7 smpi kol 1.50..nsb husbnd ku ader teman sepjg tempoh tu..kol 2 aku msuk labor room n kol 2.50 sakit yg teramat sgt n org mengandung jek tau..maka setelah meneran dlm 20 kuarla ank perempuanku pd kol 3.15ptg disaksikan suamiku dan nurse2 n doktor2 kat hospital bt pahat..
beratnya 3.4kg n aku selmt kuar labor room kol 5 ptg dan semua akak2,adik2 ipar ,mak bpk n mertua semua dah menanti..aku kuar spital hr isnin setelah semua ok,aku sht n baby pun sht..dah tu dpt sehari kat umh,hr selasa aku blk melaka,berpantang kat sane smpilah 19hb yang lepas..la ni aku dah ader kat p semula menghabiskan masa lagi 2mgg ngn husbnd aku seblm naik sek...
NURUL AUNI NADHIRAH-permata hatiku...sekarang dah 45 hr..semakin sihat n tembam..dah 4.4 kg ms timbg 14/7..aku rs skrg nie bertmbh lagi beratnyer..gembira n syukur ngn kehadiran zuriat aku nie..setiap hari melihat dia membesar..mudh2an Allah lindungi dirinya,dan keluargaku..AMIN.....

Thursday, May 28, 2009

menanti hari2 yg sungguh mendebarkan...

salam...
lama sbnrnya aku tak tulis blog nie..yg terakhir enth ble tp seingat aku ms kandunganku 36minggu...tp hr nie dah 39mgg 4hari..ader lg 3hr nk smpi due date aku utk melahirkan anak nie...1/6 jangkaan nyer..tp aku berserah pd Allah kerana DIA yg menentukan segalanya...aku dah cuti start dr hr rbu....tp yg bestnya aku dah gi spital,tp disurh blk sbb lambt lagi utk bersalin..wlpun dah sakit2 tp lum msnye nk kuar...yelah,anak sulung,lum ader pengalaman,takut pun yer...hehehe...tp aku tak kisahlah....janji aku dah kat bt pahat sekrg,duduk ngn suamiku...yg penting dia ader kat sisi time aku sakit....tu yg wat aku senang hati...anak ku kat dlm perut nie msh aktif,ms kat spital cek jantung nyer pun ok..alhmdulillah mudh2an sihat n selamat lah..doktor pesan kt aku: ader 3 situasi jek aku leh dtg spital:
1) air ketuban pecah
2) sakit yg terlalu kuat dan kerap
3) dah lps due 1/6 bleh tgg 9hr lagi,hr ke 9 tu br dtg

so,aku menunggu hari2 yg mendebarkan nie.......tak sabar gak nk tgk baby ku....YAALLAH permudahkan lah aku bersalin.......jadikanlah sakit yg aku rasa ms nak bersalin nnt sbg penghapus dosa aku...AMIN>>>>

Friday, May 1, 2009

36 minggu....

Alhamdulillah syukur pd Allah kandungan aku dah nk msuk 36 minggu..mknenya dah dkt 9bulan la...yg 4 mnggu lai nk 40 minggu sekadar nk cukupkan tempohnya tu...skrg nie dah kena get ready n ble2 mase jek baby aku nie leh kuar...hehehe..dah nk dpt 1 lagi gelaran yg melengkapkan hdup seorg perempuan....rabu lepas aku gi cek lg..mmg setiap 2 mgg kena cek,so perkembgn terbaru,my lovely baby dah 2.53 kg....alhmdulillah dah membesar lg dlm ms 2mgg...hanya Allah yang tau cmne rasenya gembira ble tau baby nie sihat..mudh2an takde ape2 yang tak elok berlaku...tp kita hanya merancg,ALLAH yg menentukan baik n buruk utk kita...tp ble Allah bg sesuatu tu mesti ader kebaikannya.... yg terbaru,kakitgn kerajaan leh minta cuti 2mgg awal seblum bersalin,so aku pun nk mintak gak,tp takder la smpai 2mgg,aku nk mintak semgg awal sebelum cuti sek..leh blk bt pahat,bersalin kat sane,dkt ngn hubby aku...huhuhu..mudh2an...kay,stop...to be continue...